Какво е Polygon 2.0

Какво е и как работи Polygon 2.0.

Polygon 2.0 е нова версия на блоковия протокол Polygon, който предлага множество подобрения и нови функционалности.

Очаквайте по-висока производителност, по-ефективно управление, подобрена скалируемост и поддръжка за интелигентни контракти на Ethereum. Това ще позволи на потребителите да изграждат и внедряват децентрализирани приложения (DApps) с по-ниски такси и по-бързо време за потвърждение на транзакциите.

Polygon 2.0 ще предложи и нови инструменти за разработка и поддръжка на DApps. Те ще улеснят разработчиците за създаване на иновативни продукти в блоковото пространство.

Как работи Polygon 2.0?

Polygon 2.0 ще има четирислойна структура. Тя е предназначена да подобри сигурността и скалируемостта на мрежата, като същевременно прави транзакциите атомарни и мигновени.

Слоевете биват:

Слой на залагане

Това е съществуващият слой, съставен от договор за „мениджър на валидатор“ в блокчейна на Ethereum и „мениджър на веригата“ за всяка създадена верига Polygon. Той поддържа регистъра на валидаторите, обработва техните заявки и обработва нарязващи събития.

Слой за оперативна съвместимост

Изграден върху слоя за залагане, слоят за взаимодействие свързва всяка полигонална верига с помощта на мостове. Той също така ще има агрегатор, който обединява доказателства с нулево знание в едно доказателство, изпратено до блокчейна на Ethereum.

Слой за изпълнение

Този слой ще позволи на веригите Polygon да обработват блокове подобно на блоковете на Ethereum. Той съдържа множество компоненти, включително P2P, консенсус, mempool бази данни и генератори на свидетели.

Слой за доказване

Този слой генерира доказателства за всички вътрешни и междуверижни транзакции за всяка многоъгълна верига.

Състои се от „общ доказател“ за агрегиране и проверка на доказателства, „държавна машина“, която симулира средата за изпълнение, и „конструктор“ за разработчици.

Какво означава Polygon 2.0 за потребителите на Crypto

Polygon 2.0 е в етап на внедряване. Сътрудничеството между Polygon Labs, други заинтересовани страни и по-широката общност на Polygon и Ethereum ще определи дали да го внедри или не чрез официален процес на управление.

Актуализациите за предстоящите компоненти на надграждането на Polygon 2.0 ще бъдат разпространени с помощта на блогове, срещи на общността и официални интервюта с инженерите.

Polygon 2.0 ще въведе две страхотни функции в мрежата:

Polygon 2.0 ще разчита на zk-proofs за съхраняване на валидирани транзакции на слой 1 и действителни данни за транзакции на слой 2. Тази иновация ще намали разходите за транзакции и ще подобри поверителността на потребителите.

Мрежата ще поддържа безброй вериги и ще позволява незабавно неограничени взаимодействия между вериги, без да компрометира сигурността. Следователно потребителите ще взаимодействат с цялата мрежа, без да усещат, че напускат една верига.
С подобно развитие, проправящо пътя за по-добра многоъгълна мрежа, ще бъде интересно да се наблюдава дали повече инвеститори ще залагат на нейното бъдеще.

Според AMBCrypto след обявяването на пускането на Polygon 2.0 се появиха признаци на повишен интерес, тъй като пространството за залагане отбеляза растеж.

Polygon 2.0 ще бъде опора на Web3

Бъдещето изглежда обещаващо за Polygon Network, тъй като въвежда Polygon 2.0, който ще установи основен протокол в средата Web3. През следващите няколко седмици Polygon Labs ще споделят подробни данни за архитектурата и работата на новата мрежа и как възнамеряват да трансформират проекта.

Ако се интересувате от преглед на предложението, насърчаваме ви да участвате в разговорите на общността, които ще оформят бъдещето на мрежата.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...