Какво е The Graph (GRT) и как работи?

Какво е The Graph (GRT) и как работи?

The Graph (GRT) е протокол и децентрализирана мрежа, която обслужва дApps (децентрализирани приложения) върху блокчейн платформи като Ethereum. Тя предоставя инфраструктура и инструменти за индексиране и извличане на данни от блокчейн, което прави данните достъпни и лесни за използване за разработчици.

Използването на The Graph позволява на разработчиците бърз достъп и анализ на данни от блокчейн мрежи, което прави децентрализираните приложения (DApps) по-лесни за изграждане. GRT е местната валута на The Graph, която потребителите плащат, за да правят заявки.

История на The Graph (GRT)

The Graph е сравнително нов играч в индустрията (основан през 2018 г.), разработен от Jannis Pohlmann, Yaniv Tal и Brandon Ramirez. Тяхната цел беше да създадат децентрализирана система, осигуряваща лесен достъп до данни и заявки за разработчиците в блокчейн мрежи.

Graph Protocol Incorporation, сега известен като Edge & Node, концептуализира и разработи екосистемата на The Graph. Токенът за проекта не влезе на живо в основната мрежа до края на 2020 г. Това отбеляза официалното стартиране на протокола, което позволява на разработчиците да създават и внедряват подграфи в различни блокчейн мрежи.

След стартирането на основната мрежа, The Graph видя широк интерес и приемане от общността на DeFi. Много забележителни проекти на DeFi са приели The Graph, за да улеснят достъпа на потребителите до техните данни във веригата.

Graph Wallet е удобен и сигурен начин за съхранение и управление на GRT токени. Потребителите могат да съхраняват, изпращат и получават GRT токени с помощта на The Graph Wallet, който е съвместим с iOS и Android устройства, и да го използват за взаимодействие с DApps, които приемат GRT.

Налице е постоянно нарастване на броя на мрежите, поддържани от The Graph, което позволява по-голяма гъвкавост при видовете случаи на употреба. Освен това The Graph си сътрудничи с няколко водещи блокчейн проекта, включително Chainlink и Uniswap .

Как работи крипто The Graph (GRT)?

Graph (GRT) е децентрализирана криптовалута с множество случаи на употреба и управлявана от общността отворена екосистема, която предоставя опции за индексиране и заявки на разработчиците, изграждащи DApps.

Graph използва блокчейн технология и усъвършенстван протокол за индексиране, за да улесни по-ефективното търсене на данни в блокчейн. Първо дава възможност на DApps да допълват Ethereum с данни чрез интелигентни договорни транзакции. Graph използва технологията GraphQL, по-специално, за да опише подробно данните на всеки API.

Графичните възли изпълняват началния етап на агрегиране на данни. Те са гръбнакът на мрежата и сканират интелигентни договори. Graph използва технологията GraphQL, за да опише по-подробно данните на всеки API.

Ethereum ще ви позволи да извличате основни данни от проекти, включващи сложни NFT, като CryptoPunks, и интелигентни договори, като Uniswap, само ако се опитате да ги прочетете директно.

Човек може да използва API на Graph или индексирани подграфи, за да прави запитвания към блокови вериги и да извлича по-сложни данни по-бързо, по-ефективно и без да компрометира свойствата на сигурността за децентрализация .

Протоколът Graph анализира и съхранява данните, поискани от The Graph Network в подграфи и след това незабавно връща резултатите на искащото приложение. Потребителите могат да преглеждат подграфите на платформата с помощта на портала The Graph Explorer, тъй като The Graph е изграден върху софтуер с отворен код.

Как да използвате The Graph

Потребителите имат достъп до The Graph чрез Graph Explorer, където разработчиците могат да създават подграфи, потребителите имат достъп до данни, а GRT може да се продава на борси за криптовалута.

Ето стъпките как да използвате The Graph:

Инсталирайте библиотека или софтуер като Graph Node или Graph Explorer, потребителски интерфейс, който позволява на потребителите и разработчиците да взаимодействат с The Graph Network.

Следващата стъпка е да се определи кой подграф да се направи заявка.

След като идентифицират подграфа за заявка, потребителите могат да дефинират своята заявка.

Сега, след като заявката е дефинирана, потребителите могат да използват Graph Node, за да заявят подграфа.

Graph има софтуер с отворен код, който разработчиците могат да използват за изграждане и публикуване на подграфи.

Потребителите могат да търсят и имат достъп до данни в децентрализирани приложения, интегрирани с The Graph Network. Те могат също така да обменят GRT на борси за криптовалути, предлагащи търговски двойки GRT, което им позволява да купуват и продават GRT токени като всяка друга криптовалута.

Как да закупите The Graph (GRT)

Потребителите могат да закупят The Graph (GRT), като отворят акаунт на борса за криптовалута, която предлага двойки за търговия с GRT и направят поръчка за покупка.

Потребителите могат да закупят The Graph (GRT), като отворят акаунт на борса за криптовалута, която предлага двойки за търговия с GRT, като Binance или Coinbase. След това захранете сметката, намерете търговската двойка GRT и подайте поръчка за покупка на GRT токени.

Токените GRT ще бъдат кредитирани в борсовата сметка, след като поръчката за покупка бъде попълнена.

След като поръчката бъде потвърдена, борсата ще завърши търговията. Ако потребителят издаде пазарна поръчка, сделката ще бъде изпълнена почти веднага на текущата пазарна цена.

От друга страна, ако потребителят постави лимитирана поръчка, покупката ще се случи само когато пазарът достигне определената цена. Токените GRT ще бъдат кредитирани в борсовата сметка, след като поръчката за покупка бъде попълнена.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...