Какво представляват AI криптовалутите и как работят?

Какво представляват AI криптовалутите и как работят?

Какво е изкуствен интелект (AI)

Областта на изкуствения интелект на компютърните науки и инженерството. AI системите използват алгоритми и статистически модели, за да анализират големи количества данни, след което използват резултатите, за да информират своите прогнози или решения.
Изкуственият интелект е изследване на интелигентни компютри, които могат да извършват дейности, които често изискват човешки интелект, като разпознаване на реч, вземане на решения и езиков превод (AI).
Системи, базирани на правила, машинно обучение (ML) и дълбоко обучение са само няколко примера от многото различни типове AI.

Докато базираните на правила системи използват набор от предварително установени правила за вземане на решения, системите за машинно обучение се учат от данни и могат да се подобряват с времето.
Системите за дълбоко обучение, подтип машинно обучение, използват невронни мрежи, група от алгоритми, базирани на човешкия мозък, за да изпълняват предизвикателни задачи.

AI се използва в много индустрии, включително здравеопазване, банкиране, транспорт и развлечения. Въпреки че AI има потенциала да подобри ефективността и да създаде нови възможности, той също така носи етични и обществени проблеми, като въздействието върху заетостта и вероятността от пристрастия при вземането на решения.

Какво представлява AI крипто валутата?

Вид криптовалута, която използва технология за изкуствен интелект в операциите си, се нарича AI крипто монети, известни също като монети или токени с изкуствен интелект.
Такива валути могат да служат като специализирана тестова площадка за нови AI и ML модели, приложения и алгоритми в децентрализирана и отворена среда.

За разлика от традиционните криптовалути, AI криптовалутите използват алгоритми за машинно обучение и обработка на естествен език, за да анализират пазарните тенденции, да предвиждат бъдещи събития и да извършват автоматизирани сделки. Инвеститорите ги разглеждат като по-гъвкава и отзивчива инвестиционна алтернатива поради способността им да се учат от пазарните събития и да реагират на тях.

Няколко AI монети използват технологии за изкуствен интелект за повишаване на мрежовата сигурност. Например, някои валути използват технология за разпознаване на лица за валидиране на транзакции и предотвратяване на измами.

Как работи AI криптовалутата?

Задвижваните от изкуствен интелект монети за криптовалута използват изкуствен интелект, за да повишат ефективността на транзакциите в блокчейн мрежа и да вземат по-добри търговски решения.

По-долу е дадено подробно описание на начина, по който работят крипто валутите с изкуствен интелект:

Събиране на данни:

Криптовалутите, които използват AI, за да ги захранват, придобиват данни от редица източници, като новинарски статии, социални медии и пазарни тенденции. Впоследствие тези данни се оценяват с помощта на алгоритми за машинно обучение, за да се открият тенденциите и да се проектира пазарното поведение.

Търговски стратегии:

Въз основа на проучването системата AI създава търговска стратегия, включително кога да се купува, продава или държи криптовалутата. Този процес на вземане на решения се извършва автоматично без човешко участие.

Изпълнение:

След като вземе решение за търговска стратегия, AI системата изпълнява сделки в блокчейн мрежата, използвайки интелигентни договори. Тези автоматични споразумения се изпълняват сами и работят независимо, когато са изпълнени определени условия.

Постоянно учене и подобрение:

AI монетите използват алгоритми за машинно обучение, за да учат непрекъснато и да подобряват своята производителност. Системата може да оцени резултатите от предишни транзакции и да коригира своите стратегии, ако е необходимо, за да подобри бъдещото представяне.

Поради този непрекъснат процес на учене и усъвършенстване, AI крипто токените се стремят да станат ефективни.

Когато купуват каквито и да било AI криптовалути, инвеститорите трябва да бъдат внимателни и да си напишат домашното, както при другите криптовалути.

Какви предимства има изкуственият интелект на пазара на криптовалути?

Изкуственият интелект може да помогне при управлението на риска, вземането на решения, сигурността и други аспекти на пазара на криптовалута.

Следват някои от основните предимства:

По-добро вземане на решения:

AI може да оцени огромни количества данни, като идентифицира модели и тенденции, които човешките анализатори може да пропуснат. С помощта на тази информация търговците могат да вземат по-информирани решения за това кога да купуват, продават или съхраняват криптовалути.

Повишаване на ефективността:

AI може да автоматизира различни задачи на пазара на биткойн, включително анализ на данни, проследяване на тенденции и изпълнение на транзакции. Това може да ускори сделките и транзакциите в блокчейн мрежата.

Подобрено управление на риска:

Чрез анализиране на данни и идентифициране на възможни проблеми AI може да помогне на търговците да управляват по-добре рисковете. Това може да помогне на търговците да вземат по-добре обосновани решения относно активите и инвестиционните суми, които трябва да изберат.

Подобрена сигурност:

Използването на AI на пазара на криптовалута може да подобри сигурността чрез идентифициране на потенциални пробиви в сигурността и предприемане на действия за спирането им. Вероятността от хакване и други проблеми със сигурността може да бъде намалена по този начин.

Сигурна ли е криптовалута, базирана на AI?

Много фактори, като настроението на пазара, правителствените ограничения, използваната технология и въведените мерки за сигурност, оказват влияние върху сигурността на AI криптовалутите.
Въпреки че прилагането на AI в биткойн сектора може да подобри производителността и вземането на решения, то не гарантира автоматично сигурност.

Някои заплахи за сигурността на AI криптовалутата включват изброените по-долу:

Хакване:

Криптовалутите с изкуствен интелект са уязвими за хакване, както всяка друга криптовалута. Хакер може да успее да открадне пари или да повлияе на пазара, ако има достъп до AI система за търговия.

Технологични трудности:

Прилагането на AI на пазара за цифрови валути може да бъде предизвикателство и изисква използването на висококачествени данни и код. Технически проблеми, включително грешки в кода, могат да доведат до загуба на много пари от инвеститорите.

Липса на регулиране:

Тъй като индустрията на криптовалутите е предимно неконтролирана, одобрените традиционни финансови регулаторни органи не биха могли да защитят потребителите от измами и измами.


Волатилността безспорно е фактор за всички криптовалути, дори и тези, базирани на изкуствен интелект. Поради използването на AI алгоритми, AI монетите всъщност може да са много по-нестабилни от конвенционалните криптовалути.

В резултат на това, ако алгоритъмът прогнозира неправилно, инвеститорите, които разчитат на AI система, за да направят търговски избор, рискуват да претърпят значителни загуби.

По този начин инвеститорите трябва също така да вземат предвид опасностите, свързани с конкретната криптовалута и въведените мерки за сигурност.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...