PayPal отваря вратата за криптовалутите за широката публика

PayPal отваря вратата за криптовалутите

Криптовалутите продължават да се развиват и да се интегрират в традиционните финансови системи. През септември 2023 г. видяхме редица важни събития в крипто бизнеса, включително:

 • PayPal пусна крипто рампи за своите клиенти в САЩ, което позволи на потребителите да купуват, продават и съхраняват криптовалути директно от своите PayPal акаунти.
 • Франклин Темпълтън, един от най-големите инвестиционни фондове в света, обяви, че ще се присъедини към надпреварата за Bitcoin ETF в САЩ.

Тези събития са доказателство за нарастващия интерес към криптовалутите от страна на институционалните инвеститори и потребителите.

PayPal пуска крипто рампи

PayPal пусна крипто рампи за своите клиенти в САЩ на 21 септември 2023 г. Това позволи на потребителите да купуват, продават и съхраняват криптовалути директно от своите PayPal акаунти.

В началото PayPal ще предлага поддръжка за биткойн, етериум, биткойн кеш и стейбълкойн USDC. Потребителите могат да купуват криптовалути с дебитни или кредитни карти или чрез банков превод.

PayPal е една от най-големите финансови компании в света, с над 400 милиона активни потребители. Пускането на крипто рампи е значителен ход, който ще направи криптовалутите по-достъпни за по-широк кръг от хора.

Франклин Темпълтън се присъединява към надпреварата за BTC ETF

Франклин Темпълтън, един от най-големите инвестиционни фондове в света, обяви, че ще се присъедини към надпреварата за Bitcoin ETF в САЩ.

ETF са фондове, които следват индекс или актив, като например акции или облигации. Bitcoin ETF би позволил на инвеститорите да инвестират в биткойн чрез традиционна брокерска сметка.

Съединените щати все още нямат одобрен Bitcoin ETF. Въпреки това, през последните години няколко фонда подадоха заявки за одобрение.

Присъединяването на Франклин Темпълтън към надпреварата за Bitcoin ETF е знак за нарастващия интерес към криптовалутите от страна на институционалните инвеститори.

Извод

Криптовалутите продължават да се развиват и да се интегрират в традиционните финансови системи. През септември 2023 г. видяхме редица важни събития, които показват нарастващия интерес към криптовалутите от страна на институционалните инвеститори и потребителите.

Допълнителни подробности

PayPal крипто рампи

 • PayPal пусна крипто рампи за своите клиенти в САЩ на 21 септември 2023 г.
 • В началото PayPal ще предлага поддръжка за биткойн, етериум, биткойн кеш и стейбълкойн USDC.
 • Потребителите могат да купуват криптовалути с дебитни или кредитни карти или чрез банков превод.

Франклин Темпълтън и Bitcoin ETF

 • Франклин Темпълтън е един от най-големите инвестиционни фондове в света.
 • Фондът обяви, че ще се присъедини към надпреварата за Bitcoin ETF в САЩ.
 • Съединените щати все още нямат одобрен Bitcoin ETF.

Други събития в крипто бизнеса през септември 2023 г.

 • Coinbase, най-голямата крипто борса в света, обяви, че ще пусне крипто карта в САЩ.
 • Mastercard обяви, че ще започне да приема криптовалути от търговци на дребно в САЩ.
 • Visa обяви, че ще започне да приема криптовалути от търговци на дребно в САЩ и Европа.

Тези събития показват, че криптовалутите стават все по-широко приети от традиционните финансови институции.sharemore_vert

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...