Блокчейн платформи за създатели на съдържание

От Steemit и LBRY до Ujo Music и SuperRare, открийте как блокчейн технологията дава възможност на създателите на съдържание в дигиталната ера.

Блокчейн технологията наскоро навлезе в редица сектори, променяйки начина, по който правим бизнес, съхраняваме данни и взаимодействаме с цифрови активи. Децентрализираната и прозрачна природа на блокчейн също е от полза за създателите на съдържание, включително автори, музиканти, художници и фотографи.

Базираните на блокчейн платформи предлагат уникални възможности за създателите на съдържание да защитят своята интелектуална собственост, да получат справедливо възнаграждение и да се ангажират с глобална аудитория.

Тази статия ще изследва седем базирани на блокчейн платформи, които позволяват на производителите на съдържание да печелят пари от работата си, като същевременно запазват творчески контрол.

Steemit

Базиран на блокчейн сайт за социални медии, наречен Steemit , плаща на производителите на съдържание в криптовалута . Чрез публикуване на творчески материал, поддържане на достойно съдържание и ангажиране с общността на платформата, потребителите могат да печелят токени „Steem“.

Децентрализираният характер на мрежата гарантира, че производителите на съдържание запазват собствеността и контрола върху своите творения. Като платформа за блогове Steemit нарасна в популярност, привличайки производители на съдържание от различни индустрии.

LBRY

LBRY е децентрализирана платформа за публикуване и споделяне на информация, която използва технологията blockchain. Чрез елиминиране на посредниците, той позволява на производителите на съдържание да публикуват работата си директно в платформата.

Благодарение на базираната на блокчейн система на LBRY създателите имат пълна собственост върху своите творения и получават справедливо възнаграждение за своя принос.

Освен това потребителите могат да намерят и получат достъп до разнообразна информация благодарение на отличителната архитектура на LBRY, тъй като няма централизиран орган, който да контролира това, което се предоставя.

Ujo музика

Ujo Music е базирана на блокчейн платформа, специално създадена за музиканти и други професионалисти в музикалната индустрия. Той осигурява среда, в която музикантите могат да публикуват произведенията си, да притежават правата си и да получават плащане директно от клиентите.

За да гарантира, че артистите получават подходящо възнаграждение за работата си и имат повече контрол върху лицензирането и възнагражденията, Ujo Music използва прозрачността и интелигентните договори, предлагани от блокчейн технологията.

Po.et

Po.et е блокчейн платформа, която се стреми да създаде децентрализирана, непроменяема база данни за артистични продукции. Той позволява на производителите на съдържание да маркират във времето всички свои цифрови активи в блокчейна, като текстове, снимки, видеоклипове и други.

Създателите могат да демонстрират собственост и запис на съществуването на тяхната работа, като направят това, което може да бъде изключително полезно в ситуации, включващи нарушаване на авторски права. Po.et дава възможност на производителите на съдържание да налагат своите права върху интелектуална собственост и предлага пазар за лицензиране и възнаграждение за техните продукции.

BitClout

Производителите на съдържание могат да монетизират присъствието си в социалните медии с BitClout , базирана на блокчейн платформа за социални медии. Той използва нов бизнес модел, при който потребителите могат да купуват и обменят „монети за създатели“, които представляват значителни цифри на платформата.

Феновете могат да подкрепят развитието на любимите си създатели, като купуват монети за създатели. BitClout дава на производителите на съдържание нов метод за взаимодействие с тяхната аудитория и откриване на потоци от приходи.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...