10 красиви теми за икони на Linux, които трябва да инсталирате

10 красиви теми за икони на Linux, които трябва да инсталирате

Linux е известна със своята гъвкавост и адаптивност. Това се отнася и за темите за икони, които могат да променят външния вид на вашия десктоп само с няколко щраквания.

В тази статия ще разгледаме 10 от най-красивите теми за икони на Linux, които можете да инсталирате. Всички тези теми са безплатни и достъпни за повечето дистрибуции на Linux.

Теми за икони на Linux

1. Papirus

Papirus е една от най-популярните теми за икони на Linux. Тя предлага модерен и минималистичен дизайн, който е лесен за четене и използване. Темата е налична в няколко различни цветови схеми, така че можете да я персонализирате според вашите предпочитания.

2. Numix Circle

Numix Circle е друга популярна тема за икони, която предлага кръгъл дизайн. Тя е идеална за тези, които търсят свеж и нов облик за своя десктоп. Темата е налична в няколко различни цветови схеми, включително черно, бяло, синьо и зелено.

3. Paper

Paper е тема за икони с плоска графика, която е идеална за тези, които търсят минималистичен и модерен външен вид. Темата е налична в няколко различни цветови схеми, включително черно, бяло, синьо и зелено.

4. Breeze

Breeze е тема за икони, която е включена по подразбиране в много дистрибуции на Linux, включително Kubuntu и KDE Neon. Тя предлага модерен и минималистичен дизайн, който е лесен за четене и използване.

5. Layan

Layan е тема за икони с плоска графика, която е идеална за тези, които търсят минималистичен и модерен външен вид. Темата е налична в няколко различни цветови схеми, включително черно, бяло, синьо и зелено.

6. Suru++

Suru++ е тема за икони с плоска графика, която е идеална за тези, които търсят минималистичен и модерен външен вид. Темата е налична в няколко различни цветови схеми, включително черно, бяло, синьо и зелено.

7. Materia

Materia е тема за икони с плоска графика, която е идеална за тези, които търсят минималистичен и модерен външен вид. Темата е налична в няколко различни цветови схеми, включително черно, бяло, синьо и зелено.

8. Papirus-Dark

Papirus-Dark е версия на темата Papirus, която предлага тъмен дизайн. Тя е идеална за тези, които търсят по-приятен за очите външен вид.

9. Numix-Circle-Dark

Numix-Circle-Dark е версия на темата Numix Circle, която предлага тъмен дизайн. Тя е идеална за тези, които търсят по-приятен за очите външен вид.

10. Paper-Dark

Paper-Dark е версия на темата Paper, която предлага тъмен дизайн. Тя е идеална за тези, които търсят по-приятен за очите външен вид.

Как да инсталирате тема за икони на Linux

Линукс операционната система предоставя на потребителите свобода и гъвкавост. Една от начините да персонализирате своя Linux десктоп е чрез инсталиране на нови комплекти икони. Този пътеводител ще ви насочи стъпка по стъпка как да постигнете тази задача.

Инсталирането на тема за икони на Linux е сравнително лесно. Първо, трябва да изтеглите темата от нейния уебсайт или от репозиториума на вашата дистрибуция на Linux. След това можете да инсталирате темата

Най-напред, изберете комплект икони, който отговаря на вашите предпочитания.

Свалете комплекта с икони:

Отворете терминал и използвайте команди като wget или curl за изтегляне на желания комплект. Например:

wget -O icons.zip http://example.com/icons.zip

Това ще изтегли zip файл с иконите от указания URL адрес.

Разархивирайте комплекта:

След като свалите файла, разархивирайте го в желаната директория. Можете да използвате команда като:

unzip icons.zip -d ~/icons

Това ще разархивира съдържанието на zip файла в директорията “icons” във вашия home папка.

Копирайте иконите в системната директория:

Сега, трябва да копирате новите икони в системната директория, където Linux ги разпознава. Използвайте команди като:

sudo cp -r ~/icons /usr/share/icons

Този пример предполага, че новите икони се намират във вашата home директория.

Активирайте новите икони:

След като сте копирали иконите в системната директория, трябва да ги активирате. Можете да използвате инструменти като GNOME Tweak Tool или просто настройките на десктопа си.

Рестартирайте десктоп средата:

Някои промени може да изискват рестартиране на десктоп средата ви, за да се приложат напълно. Рестартирайте компютъра си или използвайте опциите за рестартиране на десктопа ви.

Свободата на Linux ви позволява да персонализирате вашия работен процес, като го направите точно по ваш вкус.

Приятно персонализиране!

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...